Info Sadlar

/logo-daw-mag.png

Information om sadlar och övrigt från DAW-MAG

I sortimentet finns hoppsadlar, dressyrsadlar, allroundsadlar, turridningssadlar, westernsadlar mm. Förutom sadlar ingår sadelgjordar, stigläder, kör- och voltigegjordar, träns, förbyglar, martingal och selar i sortimentet.

Vi har ett stort lager av sadlar, sadelgjordar och stigläder men önskar du en egen utformad sadel tar det cirka 6 – 8 veckor innan din sadel levereras då hantverkarna tillverkar den efter din beställning.

Garanti

Sadlarna har två års garanti på lädret och fyra års garanti på bommen. Bommarna är tillverkade av glasfiber med förstärkning av polyesterplast. Det är en modern bom som är felxibel, vilket innebär att den inte stör hästens rörelsefrihet. Bomvidden på sadlarna anges i small, medium, large och extralarge. S = 27 cm, M = 29 cm, L = 31 cm och XL = 33 cm.

Utförande

Alla produkter är av mycket hög läderkvalitét och ett fantastiskt hantverk. Du kan välja mellan färgerna, svart , brun, och londonfärg. Om du vill kan du även kombinera flera färger på din sadel. Stoppningen i sadlarna är antingen ull eller syntetiska latexkuddar.

Tillbehör och övriga produkter

Övriga produkter som sadelgjord, stigläder, träns mm finns i olika läderfärger och kan beställas i samma färg som sadeln.